Tende in domači bazen

Če imate to možnost, da imate lahko doma bazen, je to nekaj najlepšega. Tudi pri nas smo se odločili, da bomo doma naredili bazen in da brez dobre tende za senco ne bo šlo. Ker se vsi zavedamo, kako lepo se je v poletnih mesecih ohladiti in če se lahko ohladite v domačem bazenu je to še toliko slajše. Tako je odločitev padla, da bomo imeli bazen, ker pa je sonce žal danes postalo zelo nevarno, smo vedeli, da brez tende ne bo šlo. 

Pri sami montaži bazena, smo se že dogovorili, da želimo, da se montira tenda, ki bo stala tako, da bo polovica bazena v senci in polovica travnika. Tako sem si sama zamislila, ker je prav luštno, da lahko dlje časa ostaneš v bazenu in da nate ne sije sonce. Mož je bil navdušen nad idejo in tako sva šla v akcijo. 

Tende in domači bazen

Obstajajo različne tende:

  • klasične,
  • tradicionalne,
  • polkasetne,
  • kasetne,
  • navpične…..

Preden sva midva vse to pregledala, kakšne tende si pravzaprav želiva in kakšna bi prišla pri nama v poštev je preteklo kar nekaj dni. Moram reči, da sem se pošteno namatrala, preden je padla prava odločitev. Vendar je bilo vredno, ker so tende res različne in morala sva izbrati tisto pravo, ki bo služila svojemu namenu v našem vetrovnem kraju. Pri nas je veliko vetra, zato si nisva mogla privoščiti slabe tende, morala sva izbirati samo med zelo kvalitetnimi. Seveda je cena tudi temu primerna, ampak to sva pričakovala in nama ni bilo težko. 

Danes pred našo hišo stoji prekrasni bazen in prekrasna tenda. Poletni meseci so pravi užitek, ker izkoristimo vsak dan, da se kopamo in zabavamo. Brez tende enostavno ne bi šlo, kajti še kako radi posedimo zunaj in skupaj spijemo kakšno pijačo. Odkar imamo bazen se veliko več družimo in smo bolj skupni.