Koliko je v resnici pasja hrana za mladiče res pomembna

Ne smemo zanemarjati dejstva, da je pasja hrana za mladiče še kako pomembna za našega nocega člana. Saj ravno prvi dnevi so tisti, ko pasji mladič razvija svoj karakter, strahove in strasti, kot tudi njegova dlaka in kosti.

Koliko je v resnici pasja hrana za mladiče res pomembna

Zato je pasja hrana za mladiče drugačna od hrane za odrasle pse. Takšna pasja hrana se razlikuje predvsem po temu, da vsebuje več beljakovin in kalorij, ki jih mladič v tem času resnično potrebuje. Prav tako pa posledično tudi vsebuje več kalcija. Pasja hrana za mladiče v veliki večini vsebuje dodatke hranilnih snovi, tukaj gre predvsem za izbrane vitamine in minerali ter esencialne maščobne kisline, ki so za rast mladičev zelo pomembni. Zato res ni potrebno da v tem času dodajamo še kakšne dodatna prehranska dopolnila. V kolikor smo v dvomih, je najbolje da se posvetujemo z veterinarjem. Lahko pa mladiču še vbedno ponudimo morda kaj skute, zelja in tako izbiramo po naravnih vitaminih. Pasja hrana za mladiče je prav tako drugačna v teksturi, saj je ta za njihove mehke in ostre zobke nekoliko manjše oblike in pa briketki so bolj mehki, kot je to ponavadi značilno za pasjo hrano ki je primerna za starejše pse. Prav tako ima pasja hrana za mladiče tudi nižjo vsebnost nekaterih živil, saj lahko mladiču povzroči težave z zdravjem in razvojem, tukaj pa so tudi beljakovine določenih vrst, natrij in pa nekateri drugi vitamini in minerali.

V začetku, ko dobimo mladička domov, nam vzreditelji navadno že dajo vrečo briketov, ki jih že jedo, kar zraven. saj tako mladičku omogočimo bolj prijetem vstop v novi dom, hkrati pa moremo tudi vedeti, da še posebej mladički, so občutljivi na menjavo prehrane, zato je potrebno da se pasja hrana uvaja postopno, saj so njihovi želodčki in prebavni organi še v razvoju in se težko navadijo na hitre spremembe. Prav tako, ko pripeljemo mladiča domov, moremo poskrbeti in pospraviti svoje stvari, predvsem tste manjše, da si ne bi v novem domu našli tudi nove stvari za glodanje in hranjenje.